sunnuntai 25. elokuuta 2013

Oman koiran hierontakurssi

Nyt viikonloppuna Suomen Tanskalais-ruotsalais pihakoira yhdistys oli järjestänyt oman koiran hierontakurssin Helsinkiin. Vaikka minulla ei sitä omaa pihakoiraa vielä ole niin sain onneksi Nooan eli Yacatis Ikiliikkuja Indyn lainaan niin että sai mennä kurssille.
Kurssin piti eläinrefleksologi/-hieroja Tiia Mellin. Eilen käytiin teoriaa läpi ja kouluttaja näytti lopuksi vielä mallikoiran kanssa koko koiran hieronnan. Illalla vielä luki kirjallinen materiaali läpi.

Tänään sitten Nooan kanssa mentiin paikan päälle. Pikasesti, Nooan mielestä liian pikaisesti moikattiin muita koiria ulkona ennen kun mentiin sisälle kurssipaikalle. Nooa oli innokas ja ei alkuun malttanut rauhoittua. Kun hän pikku hiljaa rauhoittui niin pääsi sitten aloittamaaan hieromisen. Onneksi kouluttaja tuli pitämään Ikiliikkujaa paikoillaa koska ei ihan malttanut olla paikoillaan ja kovasti oli Nooalla juttua kerrottava muille koirille. Kun piti kääntyä toiselle kyljellle niin Nooa oma-aloitteisesti kävi moikkaamaassa muita paikalla olevia koiria eli Davea ja Pulmua. Mila oli sen verran kaukana että Nooa ei päässyt häntä moikkaamaan, pahoittelen jos tästä oli muille häiriötä. 
Pian jatketiin kuitenkin hierontaa ja Nooa rupesi selkeesti rauhoittumaan ja rentoutumaan koko ajan. 
Oli ihana nähdä miten toinen nautti kun sai muutamat pikku jumit auki. Ja lopuksi koko koiraa venyteltiin ja oi miten pitkäksi venyi. :)
Kiitos yhdistykselle siitä että järjesti tämän kurssiin. Antoisaa ja mielenkiintoisen oppivaista oli. :)

Lopuksi vielä pääsi Nooa ulos "kohtalokaveritaan" moikkaamaan :) Ja hieronnan jälkeen malttoi liikkua rauhallisesti ja maltillisesti. Tyytyväisiä ollaan viikonloppuun. :)

2 kommenttia:

  1. Oli varmasti kiva ja hyödyllinen kurssi, niin ihmisten kuin koirien mielestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Kivaa oli ja uskon vahvasti että siitä on hyötyä. :)

      Poista